JUST COFFEE - APP DESIGN

GRUPPEOPPGAVE

Just Coffee skal hjelpe oss til å ta raskere valg og opplyse hvor det finnes god kaffe i storbyene i Norge. Kaffeelskere kan hjelpe hverandre, der man gir en vurdering og poeng til forskjellige kaféer. En kan finne info om fasiliteter, åpningstider og kart. Som en liten ekstra hjelper kan man også finne info om hvilke forskjellige kaffetyper det finnes og hvordan det lages. 

Oktober 2019

Problemstilling: “Hvordan gjøre det enkelt for tyve til førtifem åringer å finne nærmeste kafé med god kaffe?”

Målgruppe: Folk mellom tyve til førtifem år som elsker kaffe. De drar ofte på kafé for å sosialisere med venner, og kjøper ofte med seg en kaffe rett før jobb/skole.

Konsept: Designe en app som er rask og enkel å bruke for å finne god kaffe fra forskjellige kafeer.

LOGO

Logoen er en dråpe. Den blå øverste delen skal representere vann, og den brune nederste delene skal representere kaffe. Når man skal lage kaffe må man ha vann som siler gjennom kaffepulver, som da tilslutt forvandler seg om til kaffe. Bølge-silhuetten i dråpen som skiller vannet og kaffen er formet som linjen man kan se på en kaffebønne. 

Just coffee typografien er i fonten “Rampage Brush”, som skal se ut som at den er skrevet med kaffepulver.  

FONTER

For fonter består appen av to forskjellige. Logo er i fonten “Rampage Brush”, og er en dusen font som skal representere kaffepulver. 

“Avenir” i Heavy og light blir brukt som mellomtittel og brødtekst i appen. Dette er en enkel sans seriff font, som passer godt til å lese på digitale flater. 

FARGER

Fargepaletten består av fem farger, der det er brun som er i fokus. Fargene er inspirert av kaffe og melk, og den blå fargen er inspirert av vann.