YOUNGFISH - IDENTITETSDESIGN

GRUPPEOPPGAVE

YoungFish er en organisasjon for unge under trettifem som jobber i eller har tilknytning til sjømatnæringen. Dette er et forslag til ny identitet, der det fokuseres på hvor mange forskjellige mennesker som har en felles lidenskap, nemlig sjømat. Uansett utdannelse, karriere, kjønn, interesse og bosted har de et felles mål. Og de jobber sammen og lager et fellesskap.

Oktober 2020

Problemstilling: “Hvordan skape en dynamisk, visuell identitet for Youngfish som viser organisasjonen som samlende og engasjerende?”

Målgruppe: Unge kvinner og menn i sjømatnæringen opptil trettifem år. Dette kan være personer som jobber med alt fra fisking til kontorjobb innenfor denne bransjen.

Konsept: Youngfish er en nettverksorganisasjon med medlemmer fra hele bransjen. Det er nettopp denne bredden og dette mangfoldet som ønskes å fremstille med dette konseptet. Å fremstille ulikheter mellom de mange forskjellige medlemmene, men samtidig at de har noe til felles.

LOGO

Logoen består av en illustrasjon og navnet til organisasjonen.

Sirklene representerer jorden. Den mørkeblå er himmelen, og den lyseblå er havet. Dette skal symbolisere sjømaten i havet og menneskene som jobber på overflaten. Sirklene skal også representere kontrastene i Youngfish. Her jobber individer med forskjellige ferdigheter, men de har et felles mål, og det er sjømatnæringen. Dette representeres av halvsirkelen i midten.

FONTER

For fonter består identiteten av en sans-serif font, ‘Montserrat’. Dette er en enkel og lettlest font. Bokstaven “O” er helt rund og harmonerer godt med sirklene i logoen. Fonten brukes i fet (bold) og normal (regular) for å skape hierarki.

FARGER

Fargepaletten består av tre farger, der blått står i fokus. Blåfargen er inspirert av havet, som i forskjellig lys viser blåfarge i forskjellige nyanser. Det er også valgt nyanser som gir kontrast mot hverandre.