FRU.IT - IDENTITETSDESIGN

Fru.it er en kafé for kvinner som er IT-interessert som kan møtes for å diskutere, dele ideer, få kurs, få inspirasjon eller starte opp en gruppe. Dette stedet hjelper altså kvinner i å starte sin karriere i design og teknologi-bransjen.

Januar 2020

Problemstilling: “Hvordan skape en identitet til et kafé konsept for kvinner fra tyve til tretti år, som vil finne sin plass i design og teknologi bransjen?”

Målgruppe: Kvinner mellom tyve og tretti års alderen, som er IT-interesserte. De studerer eller jobber i Norge innenfor IT. Deres hobbyer er design, tegning, koding, eller fotografering. Og de er veldig glad i å dra på kafé.  

Konsept: En IT café med et feminint uttrykk, som appellerer til unge kvinner i IT bransjen. Navnet på kafeen er «fru. IT». Det er en forkortelse for kvinner og IT, og er kort og presist. 

LOGO

Logo består av en “F” og en “I”, som skal være forkortelse for FRU.IT. Seriffen på “F”, skal være en del av toppen til “I”. I tillegg er bokstavene satt tett sammen, sånn at de lager en liten rektangel, som skal symbolisere et bygg, altså kafeen. Seriffene på bokstaven er med på å gi logoen et feminint uttrykk. 

5. ELEMENT

Identiteten sitt 5. element er en illustrasjon som skal symbolisere teknologi. Den består av linjer med sirkler som skal symbolisere “forbindelse” mellom all teknologi, og hvordan den finner veien innenfor teknologien. 

FONTER

Identiteten til kafeen består av en font, “Montserrat”. Dette er en sans seriff font, som blir en fin kontrast til den elegante logoen, og er lett å lese for alle og enhver. 

FARGER

Fargepaletten består av tre farger i tillegg til hvit og svart. Fargepalettens hensikt er å fremkalle assosiasjoner til kaffe og kafé. Jeg har valgt to brune farger i forskjellige toner og nyanser for å skape kontrast, samt en beige farge som utgjør hovedfargen. Sort og hvit brukes til typografien, logoen og mønsteret