MOZELL - EMBALLASJE DESIGN

Mozell brusen er noe de fleste har smakt og kjenner til, men den er nok ikke den mest populære brusen. Derfor ønsket jeg å redesigne emballasjen og prøve å nå ut til en ny målgruppe ved å endre designet og gå over til brusbokser. Dette ble resultatet.

Mai 2021

Problemstilling: “Hvordan redesigne Mozell brusen slik at den appellerer mer til unge for å få dem til å kjøpe den?”

Målgruppe: Unge jenter og gutter fra tjue til tretti år som drikker mye brus. De bor i Norge og handler brusen sin fysisk i matbutikker. De kjøper Mozell fordi de liker brusen, og noen drakk Mozell mye da de var barn, men har nå glemt den på grunn av emballasjen.

Konsept: Redesigne Mozell brusen, slik at flere kjøper brusen for alle anledninger, og ikke bare som en festbrus til arrangementer og selskaper.

LOGO

Logo består av typografien “Mozell”, som er navnet på brusen. Den er i fonten “Bely Display”. Dette er en morsom og ungdommelig font, som er lesbar. Logoen står vertikalt, for å få en moderne uttrykk, og i tillegg kan man lese hele logoen uten å måtte snu på brusboksen.  

5. ELEMENT

Det 5. elementet til Mozell er en bakgrunn med avlange former med gradient av fargen hvit og grønn, som skal symbolisere den flytende drikken. For å vise hvor frisk den er, flyter det sirkler med gradient som skal symbolisere kullsyre. Gradienten skal symbolisere den lette og friske smaken til Mozell.

For at logoen og informasjonen skal være mest mulig synlig, er det plassert en hvit rektangel under logoen og over bakgrunnen. Dette gjør teksten mer lesbar og gir kontrast mot bakgrunnen.

FARGER

Fargepaletten består av to farger, i tillegg til svart og hvit. Grønn og hvit blir brukt til designet, mens svart brukes til typografien på baksiden. Det at brusen består av bare grønne farger og hvitt, forsterker at brusen smaker som eple og drue.

Lettversjonen har en lysere grønnfarge for å symbolisere at den er lettere, og for å skille den fra originalbrusen.