GOOD NIGHT - APP DESIGN

Dette er appen som skal hjelpe deg med å bli mer avslappet før du skal sove, slik at du sovner raskere og får bedre søvnkvalitet. Appen inneholder podcaster og musikk som er tilpasset humøret du er i. Du kan spore søvnkvaliteten din ved å bruke Good Night-kalenderen og våkne opp til en litt mer behagelig alarm.

Desember 2021

Problemstilling: “Hvordan lage en app som forbedrer søvnkvaliteten til de som sliter med å sove?”

Målgruppe: Personer i alle aldre som bruker lang tid på å sovne fordi de er urolige og sover for lite. Dette er personer som ofte begynner å tenke mye når de legger seg, da de ofte ikke har noe å distrahere seg med.

Konsept: En app der man kan sette på rolig musikk eller podcaster som passer for de som tenker mye. Med appen kan man også skrive ned hver dag i en kalender hvordan søvnen har vært eller hvordan man føler seg før man skal legge seg, og sette på en alarm til når du skal våkne opp.

LOGO

Logoen består av navnet på appen, som er “GOOD NIGHT”. Med dette navnet forstår man at appen handler om å få en god natts søvn, og det er også en kjent frasen som folk sier til hverandre når de legger seg. Logoen består av en mørk blå farge, som i appen representerer den mørke himmelen om natten. Fonten er “Gill Sans,” en sans-serif font som passer fint da den skal vises på skjermen og er lett å lese.

Den første “O” i logoen har blitt erstattet med en sirkel som har en måne og stjerner. Månen og stjernene finnes også i appen og skal forsterke at denne appen handler om søvn, noe vi gjør om natten.

APPIKON

Appikonet består av en sirkel med en måne og stjerner som skal representere den første “O” i logoen. Illustrasjonen er hvit, og bakgrunnen er i den mørkeblå fargen som blir brukt i logoen og himmelen i appen. Dette gir en sterk og fin kontrast, og får stjernene og sirkelen til å bli mer synlig.

FONTER

For fonter består appen av en sans seriff font i fire forskjellige vekter, “Futura PT”. Dette er en ren og enkel font som er lett å lese på digitale flater, da den er uten seriffer. For å skape hierarki, er tittel i bold, knapper og undertittel i demi, brødtekst/info i book og brødtekst på velkomstsiden i light. 

FARGER

Fargepaletten består av fem farger, pluss hvit. Hovedfargen er den mørkeblå, da den representerer den mørke himmelen om natten, noe som passer bra for appen som handler om søvn.

Fargepaletten består hovedsakelig av fargen blå, siden denne fargen er rolig og behagelig å se på, og symboliserer indre ro. Men det er også en lillatonet farge med for å skape litt mer kontrast og variasjon.