BODY POSITIVITY - MAGASIN

Body Positivity eller kroppspositivitet er en sosial bevegelse fokusert på å styrke individer uavhengig av deres fysiske vekt eller størrelse. Aksept av alle kropper uavhengig av fysisk evne, størrelse, kjønn, rase eller utseende er også i fokus. Body Positivity er et magasin som skal fremme andre som samfunnet kanskje ikke ser på som helt ‘normale’ og vise hvordan de blir behandlet av samfunnet.

April 2021

Problemstilling: “Hvordan kan et magasin engasjere til et mer positivt syn på vår egen kropp blant unge voksne?”

Målgruppe: Unge voksne mellom tjuefem og trettifem år. Disse personene er opptatt av hvordan de ser på sin egen kropp og hvordan andre har det med seg selv og sin kropp. De er opptatt av å spre kroppspositivitet.

Konsept: Magasinet skal ta for seg tre personer som har en sykdom som gjør at de ser litt annerledes ut enn andre, og som samfunnets standard ikke ser på som normal. Disse personene er åpne om hvordan de ser ut og ønsker å normalisere at ikke alle ser like ut, og at det er helt greit

LOGO

Logoen består av typografien “BODY POSITIVITY,” som betyr kroppspositivitet. Typografien er i den elegante “Abril Fatface” fonten med gullbelegg. Dette skal representere våre kropper og hvor vakre de er. Typografien er i forskjellige bøyde fasonger, som skal representere at ingen kropper er like og må ikke være perfekte.

FONTER

For fonter består magasinet av to forskjellige. Sans seriff fonten “Raleway” i skriftstørrelse ni med linjeavstand tolv som ingress, brødtekst og sitat.

Seriff fonten “Abril Fatface” brukes som tittel og logo, og er i skriftstørrelse nitten med linjeavstand på tjueto. Dette er en elegant font som er en fin kontrast mot Raleway. 

FARGER

Fargepaletten består av syv pastellfarger, pluss hvit og svart. Det er behagelig og passer godt til fargestilen på fotografiene i magasinet. I tillegg er det med på å forsterke det elegante uttrykket.